Heb je een tip voor ons?

We zijn altijd op zoek naar verhalen uit de buurt. Vul dit formulier in, dan gaan wij kijken of jouw item geschikt is voor MagusTV.

GGD sluit vaccinatielocatie   Brabanthallen wegens hitte GGD sluit vaccinatielocatie   Brabanthallen wegens hitte

29 Jul 2022 om 12:05

 • 

Algemeen

GGD sluit vaccinatielocatie Brabanthallen wegens hitte

GGD Hart voor Brabant sluit morgen wegens de hitte vaccinatielocatie Brabanthallen. Mensen die ingepland stonden, worden afgebeld. De overige vaccinatielocaties van deze GGD blijven open om zo veel mogelijk vaccinaties door te laten gaan.

Zoveel mogelijk open In tegenstelling tot een aantal andere GGD’en in het land, heeft GGD Hart voor Brabant besloten om ondanks de hitte zoveel mogelijk open te blijven. GGD Hart voor Brabant wil het vaccineren voor de mensen die een afspraak hebben gemaakt, zoveel mogelijk door laten gaan. De locaties die open blijven, zijn beter in temperatuur te reguleren.

Welzijn bezoekers en medewerkers De warmte in de Brabanthallen is minder goed te reguleren. “We moeten rekening houden met het welzijn van zowel de medewerkers als de bezoekers”, aldus Maddy van Lent. Zij is coördinator kwaliteit binnen Programma Corona bij de GGD Hart voor Brabant. Mensen die morgen een afspraak hebben bij de Brabanthallen zijn of worden vandaag gedurende de dag afgebeld. Mensen kunnen zelf weer een nieuwe afspraak inplannen.

Toename vaccinaties Er is nu een toename van het aantal mensen dat zich laat vaccineren. Dat komt omdat voor een groep gevaccineerden de termijn van drie maanden verstreken is voor de herhaalprik of booster. Daarnaast maken sommigen vanwege vakantie nu alsnog de overweging om zich te laten vaccineren.

Alleen prikken op afspraak GGD Hart voor Brabant beschikt over verschillende locaties verspreid over het werkgebied. Deze locaties hebben allemaal hun eigen openingsdagen en -tijden. Deze zijn te vinden op de website van de GGD: www.ggdhvb.nl. Op deze locaties is morgen uitsluitend prikken op afspraak. Hart voor Brabant wil voorkomen dat mensen morgen in de rij komen te staan. Daarom is prikken zonder afspraak morgen niet mogelijk.

Voorzorg De GGD raadt aan als je naar een GGD-locatie komt, te zorgen dat je bent ingesmeerd, een waterfles bij je hebt en je hoofd bedekt is tegen de zon. Het is belangrijk om de hitte zoveel mogelijk te vermijden en niet onnodig op pad te gaan.

ggd.jpg

Gerelateerde berichten