Heb je een tip voor ons?

We zijn altijd op zoek naar verhalen uit de buurt. Vul dit formulier in, dan gaan wij kijken of jouw item geschikt is voor MagusTV.

Open middag Uiterwaarden Demen-Dieden

3 May 2022 om 10:00

 • 

Algemeen

Open middag Uiterwaarden Demen-Dieden

Kom op zaterdag 14 mei naar de uiterwaarden tussen Demen en Dieden. Dan organiseert Natuurmonumenten samen met samenwerkingspartners K3Delta, Wetering, Rodruza en Rijkswaterstaat een open middag over de herinrichting die binnenkort gaat starten in dit gebied. Geïnteresseerden zijn tussen 13.00 en 16.00 uur welkom. Eigenlijk zou de open middag op 9 april worden gehouden, maar vanwege het slechte weer van toen is besloten het te verzetten naar 14 mei.

De afgelopen jaren zijn de voorbereidingen getroffen voor een natuurlijke inrichting van de uiterwaarden tussen Demen en Dieden. Na een zorgvuldige, jarenlange voorbereiding gaat de schop de grond in.

Nieuwe natuur In het gebied tussen Demen en Dieden wordt de komende jaren nieuwe natuur gecreëerd én wordt er tegelijkertijd gewerkt aan hoogwaterveiligheid. Dat wordt gedaan door middel van het afgraven van een deel van kleilaag. Door de herinrichting komt er weer ondiep water en meer variatie in het landschap. Zo wordt de biodiversiteit versterkt en de ecologische waterkwaliteit van de Maas verbeterd. Bovendien verkleint het de kans op overstromingen, wordt de rivier beter zichtbaar en is de natuur beter te beleven. De klei die wordt afgegraven, wordt vervoerd naar steenfabrieken die er dakpannen en bakstenen van maken.

Activiteiten Er zijn tussen 13.00 en 16.00 uur diverse leuke activiteiten bij de Diedensche Uiterdijk ter hoogte van Maasdijk 81 in Dieden. De betrokken partijen vertellen u over het werk en de doelen die daarmee gerealiseerd worden. Daarbij is er de mogelijkheid om met medewerkers van de partijen een excursie door het gebied te maken. Ook is er een archeoloog aanwezig die onderzoek heeft gedaan in het gebied en u alles over de historie kan vertellen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen en te ontdekken. Stoer je eigen stenen maken van klei, leren over de bever, en lekker kleuren. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor wat lekkers te eten en te drinken. Vergeet niet stevig schoeisel aan te trekken.

Programma Om 13.00 uur starten de open middag. Om 13.40 uur gaat de eerste excursie van start. Om 15.00 uur is de start van de tweede ronde.

Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lianne Schröder van Natuurmonumenten via l.schroder@natuurmonumenten.nl.

Gerelateerde berichten